Tank- en tankputbranden

H2K en MARSH Risk Consulting hebben samen de 3-daagse training Tank- en tankputbranden ontwikkeld. De training is gericht op de risico’s van atmosferische opslagtanks op tank terminals en in de (petro)chemische en farmaceutische industrie zoals die aanwezig kunnen zijn bij bedrijven die moeten voldoen aan PGS 29: Richtlijn voor bovengrondse opslag van brandbare vloeistoffen in verticale cilindrische tanks.

 

Tijdens deze 3-daagse JOIFF1 geaccrediteerdtraining wordt de relatie tussen het ontwerp van de opslagtanks, de geloofwaardige en de maatgevende scenario’s, de stationaire en mobiele koel- en blusinstallaties en de incidentbestrijdingsstrategie behandeld. Daarnaast wordt aandacht besteed aan inspectie, testen en het onderhoud van (semi-)stationaire blusinstallaties.

 

Er wordt o.a. gebruik gemaakt van de NFPA 11, 15, 16, 25 en 30 documenten, waarbij vanuit een performance based benadering, met behulp van maatwerk, brandveiligheidsopties voor de verschillende situaties, condities en scenario’s, de voor het bedrijf geschikte brandbeveiligingsstrategie wordt benoemd.

 

Deze training is bedoeld voor een ieder die vanuit verschillende verantwoordelijkheden te maken heeft met de brandveiligheid en beheersing van incidenten met gevaarlijke stoffen die zijn opgeslagen in verticale cilindrische atmosferische opslagtanks.

 

Onderwerpen :

>  Geloofwaardige incidentscenario’s voor atmosferische opslagtanks en in tankputten

>  De toepassing van beheers- en bestrijdingsinstallaties voor incidenten met gevaarlijke stoffen 

>  Inspectie, testen en het onderhoud van (semi-)stationaire beheers- en bestrijdingsinstallaties 

>  Nieuwe ontwikkelingen en inzichten op het gebied van blusschuim en blusschuiminstallaties en de bestrijding van plasbranden. Tijdens een schuim workshop wordt de werking, toepassing en het gedrag van schuim getoond.

 

>  Vaste koel- en blusinstallaties, stralingscontouren en management van schuimvormend middel en waterverbruik

 

Docenten
De docenten zijn Peter de Roos van H2K en Jeanne van Buren van Marsh Risk Consulting. Peter de Roos heeft als docent/ consultant jarenlange ervaring met incidentbestrijding in (petro)chemische industrie. Jeanne van Buren is senior consultant en is al meer dan 3 decennia werkzaam als specialist op het gebied van industriële veiligheid.

 

De training wordt georganiseerd bij MARSH Risk Consulting in Rotterdam. De training wordt gehouden op 12, 13 en 14 juni 2018. De lestijden zijn van 9.00 tot 16:00 uur. De training wordt in het Engels verzorgd. Inschrijven kan alvast via onderstaande link.


De kosten van de 3-daagse2 training bedragen € 1.174,00 p.p. ex. BTW. Deze kosten zijn exclusief reis- en verblijfskosten.


Deelname kan tot 30 dagen voor aanvang van de training kosteloos worden geannuleerd. Nadien worden alle kosten in rekening gebracht.


H2K behoudt zich het recht voor om uiterlijk 14 dagen voorafgaand aan de training, deze te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

> JOIFF
> 3-daagse TRAININGS PROGRAMMA


 

Je kunt je inschrijven via deze link

 

Routebeschrijving naar MARSH Risk Consulting in Rotterdam