Trainingen

H2K organiseert een breed pakket praktijktrainingen om de kennis en vaardigheden van repressief brandweerpersoneel verder te ontwikkelen. Met reële en herkenbare incidentsituaties en scenario’s. De trainingen kunnen op locatie worden verzorgd, maar ook op oefencentra. H2K werkt bij de organisatie van trainingen samen met diverse oefencentra in Nederland, België en Frankrijk. Dankzij deze partnerschappen is het mogelijk uiteenlopende incidentscenario’s en specialistische hulpverleningstaken op elke gewenste schaal praktisch te trainen in een realistische omgeving.

Integrated Fire Safety of IBC's & Intermodals

Integrated Fire Safety of IBC's & Intermodals

H2K en MARSH Risk Consulting hebben in samenwerking de training Integrated Fire Safety of IBC’s and Intermodals ontwikkeld. Deze 3-daagse training is JOIFF geaccrediteerd en richt zich op beheersing en bestrijding van incidenten met IBC’s en intermodals.

Geloofwaardige incidenten die met IBC’s en Intermodels kunnen ontstaan worden tijdens de training in het ‘performance based process’ geïdentificeerd, waarna de opties voor beheersing en bestrijding van deze incidenten worden behandeld. Eerder ontwikkelde H2K en MARSH Risk Consulting volgens de performance based opzet de Industrial Safety and Emergency Response training voor tank- en tankputbranden.

De Integrated Fire Safety of IBC’s and Intermodals is een praktisch toepasbare training die verbanden legt tussen het ontwerp en constructie van PGS-15 opslaglocaties en Intermodals, incidentscenario’s en de beheersing en bestrijding van incidenten die kunnen ontstaan. H2K en Marsh Risk Consulting hebben hiervoor live testen uitgevoerd met IBC’s die worden blootgesteld aan brand. Beeldmateriaal en de resultaten van deze testen worden tijdens de training besproken en geanalyseerd.

Door middel van een practicum en demonstraties wordt het gedrag van (opgestapelde) IBC’s bij brand, de escalatiescenario’s en de bestrijding met blusschuim gedemonstreerd.

De training is gericht op personen die vanuit hun functie te maken hebben met of verantwoordelijk zijn voor het identificeren van risico’s en beheersing en bestrijding van incidenten die bij de manipulatie en opslag van IBC’s en/of intermodals kunnen ontstaan.

Onderwerpen:

Bij de training worden o.a. de volgende NFPA codes en standaarden gehanteerd: 11, 15, 16 en 30.

 • Ontwerp en constructie van PGS-loodsen en buitenopslag
 • (Semi-)stationaire blusinstallaties
 • Risico’s en incidentscenario’s bij IBC’s en intermodals
 • Demonstratie en bezichtiging van het ontwerp, de constructie en veiligheidssystemen van een intermodal
 • Gedrag van IBC’s die worden blootgesteld aan brand. Door beelden van uitgevoerde live testen en een practicum wordt het gedrag van IBC’s onder invloed van brand inzichtelijk gemaakt
 • Gedrag van vloeistoffen en de inzet van blusschuim

De training wordt georganiseerd op Spinel Veiligheidscentrum in Dordrecht. De training vindt plaats van 10 t/m 12 oktober 2018. De training wordt in het Engels verzorgd, tenzij er alleen Nederlandstalige deelnemers zijn. Inschrijven kan tot 10 september 2018.

Docenten

De docenten zijn Peter de Roos van H2K en Jeanne van Buren van Marsh Risk Consulting. Peter de Roos heeft als docent/ consultant jarenlange ervaring met incidentbestrijding in (petro)chemische industrie. Jeanne van Buren is senior consultant en is al meer dan 3 decennia werkzaam als specialist op het gebied van industriële veiligheid.

De kosten van de 3-daagse training bedragen € 1.879,00 p.p. ex. BTW.
Deze kosten zijn exclusief reis- en verblijfskosten. Meer informatie over het trainingsprogramma, locatie en hotelaccommodaties vindt u op onze website.

Deelname kan tot 30 dagen voor aanvang van de training kosteloos worden geannuleerd. Nadien worden alle kosten in rekening gebracht. H2K behoudt zich het recht voor om uiterlijk 14 dagen voorafgaand aan de training, deze te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

 

De Meer informatie

Wilt u meer weten over over deze 3-daagse training? Neem dan contact op met één van de medewerkers van H2K of meld je aan via onderstaand contactformulier.

 

Bekijk trainingsprogramma, klik hier

Routebeschrijving naar MARSH (klik hier)

Hotel accommodatie:

Bastion hotel
Van der Valk Hotels

 

Aanmelden:

Contact formulier Integrated Fire Safety of IBCs & Intermodals
 1. Bedrijfsnaam
  Geef uw bedrijfsnaam
 2. Uw naam(*)
  Vul uw naam in
 3. Adres
  Geef uw adres
 4. Postcode
  Geef uw postcode
 5. Woonplaats
  Geef uw woonplaats
 6. E-Mail(*)
  Vul uw email adres in
 7. Telefoon
  Vul uw telefoonnummer in
 8. Opmerking / Vraag(*)
  Vul AUB een bericht in
 9. (*)
  Ongeldige invoer

Training in beeld

Training in beeld

Click to enlarge image IFSII-MARSH-1-WEB.jpg Click to enlarge image IFSII-MARSH-2-WEB.jpg

Hiernaast een foto-impressie.