Trainingen

H2K organiseert een breed pakket praktijktrainingen om de kennis en vaardigheden van repressief brandweerpersoneel verder te ontwikkelen. Met reële en herkenbare incidentsituaties en scenario’s. De trainingen kunnen op locatie worden verzorgd, maar ook op oefencentra. H2K werkt bij de organisatie van trainingen samen met diverse oefencentra in Nederland, België en Frankrijk. Dankzij deze partnerschappen is het mogelijk uiteenlopende incidentscenario’s en specialistische hulpverleningstaken op elke gewenste schaal praktisch te trainen in een realistische omgeving.

Tank- en tankputbranden

Doelgroep

H2K en MARSH Risk Consulting hebben samen de 3-daagse training Tank- en tankputbranden ontwikkeld.
De training is gericht op de risico’s van atmosferische opslagtanks op tank terminals en in de (petro)chemische en farmaceutische industrie zoals die aanwezig kunnen zijn bij bedrijven die moeten voldoen aan PGS 29: Richtlijn voor bovengrondse opslag van brandbare vloeistoffen in verticale cilindrische tanks.

Tijdens deze 3-daagse JOIFF geaccrediteerde training wordt de relatie tussen het ontwerp van de opslagtanks, de geloofwaardige en de maatgevende scenario’s, de stationaire en mobiele koel- en blusinstallaties en de incidentbestrijdingsstrategie behandeld. Daarnaast wordt aandacht besteed
aan inspectie, testen en het onderhoud van (semi-)stationaire blusinstallaties.

Er wordt o.a. gebruik gemaakt van de NFPA 11, 15, 16, 25 en 30 documenten, waarbij vanuit een performance based benadering, met behulp van maatwerk, brandveiligheidsopties voor de verschillende situaties, condities en scenario’s, de voor het bedrijf geschikte brandbeveiligingsstrategie wordt benoemd.

Deze training is bedoeld voor een ieder die vanuit verschillende verantwoordelijkheden te maken heeft met de brandveiligheid en beheersing van incidenten met gevaarlijke stoffen die zijn opgeslagen in verticale cilindrische atmosferische opslagtanks.

 

Onderwerpen:

• Geloofwaardige incidentscenario’s voor atmosferische opslagtanks en in tankputten
• De toepassing van beheers- en bestrijdingsinstallaties voor incidenten met gevaarlijke stoffen
• Inspectie, testen en het onderhoud van (semi-)stationaire beheers- en bestrijdingsinstallaties
• Nieuwe ontwikkelingen en inzichten op het gebied van blusschuim en blusschuiminstallaties en de bestrijding van plasbranden. Tijdens een schuim workshop wordt de werking, toepassing en het gedrag van schuim getoond.
• Vaste koel- en blusinstallaties, stralingscontouren en management van schuimvormend middel en waterverbruik

Docenten

De docenten zijn Peter de Roos van H2K en Jeanne van Buren van Marsh Risk Consulting.
Peter de Roos heeft als docent/ consultant jarenlange ervaring met incidentbestrijding in (petro)chemische industrie. Jeanne van Buren is senior consultant en is al meer dan 3 decennia werkzaam
als specialist op het gebied van industriële veiligheid. De training wordt georganiseerd bij Marsh Risk Consulting in Rotterdam. 

 

Meer informatie over de trainingslocatie of het trainingsprogramma: Trainingsprogramma

Routebeschrijving naar MARSH Risk Consulting in Rotterdam, klik hier

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze Tank- en tankputbranden training of denkt u dat een soortgelijke training ook voor uw organisatie interessant is? Neem dan contact op met één van de medewerkers van H2K.