Trainingen

H2K organiseert een breed pakket praktijktrainingen om de kennis en vaardigheden van repressief brandweerpersoneel verder te ontwikkelen. Met reële en herkenbare incidentsituaties en scenario’s. De trainingen kunnen op locatie worden verzorgd, maar ook op oefencentra. H2K werkt bij de organisatie van trainingen samen met diverse oefencentra in Nederland, België en Frankrijk. Dankzij deze partnerschappen is het mogelijk uiteenlopende incidentscenario’s en specialistische hulpverleningstaken op elke gewenste schaal praktisch te trainen in een realistische omgeving.

1-daagse training: Transformatorbranden

H2K en MARSH Risk Consulting hebben in samenwerking de training Preventie en repressie bij Industriële Transformatorbranden ontwikkeld. Deze 1-daagse training gericht op beheersing en bestrijding van incidenten waarbij industriële (hoogspannings)transformatoren betrokken zijn.

Geloofwaardige en actuele incidenten met transformatoren worden tijdens de training geïdentificeerd volgens het ‘performance based process’. Vervolgens behandelen de docenten verschillende opties voor beheersing en bestrijding van deze incidenten. Eerder ontwikkelde H2K en MARSH Risk Consulting volgens dezelfde opzet trainingen over tank- en tankputbranden & IBC’s en Intermodals.

De inhoud van de training is praktisch toepasbaar en legt verbanden tussen het ontwerp en constructie van industriële transformatoren, incidentscenario’s en de beheersing en bestrijding van incidenten die kunnen ontstaan. Het programma bevat theorieonderdelen en staat stil bij lessons learned met betrekking tot actuele incidenten.

Tijdens de 1-daagse training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Ontwerp, constructie en eigenschappen van verschillende typen (industriële) transformatoren
 • Risico’s en incidentscenario’s
 • Beheersmaatregelen waaronder brandpreventieve maatregelen en voorzieningen
 • (Semi-)stationaire blusinstallaties in relatie tot transformatoren
 • Bestrijdingsstrategie, -techniek en -tactiek
 • Actuele lessons learned en dilemma’s tijdens een inzet

Docenten

De docenten zijn Peter de Roos van H2K en dr. Jeanne van Buren van MARSH Risk Consulting. Peter de Roos heeft als docent/consultant jarenlange ervaring met incidentbestrijding in (petro) chemische industrie. Jeanne van Buren is senior consultant en is al meer dan 3 decennia werkzaam als specialist op het gebied van industriële veiligheid.

Praktische informatie

De training wordt georganiseerd op Spinel Veiligheidscentrum in Dordrecht. Bij voldoende aanmeldingen wordt in overleg met de deelnemers een datum ingepland. De training zal in het Nederlands gegeven worden. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen aan de training.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van de medewerkers van H2K.

Aanmelden

Contact formulier 1-daagse training: Transformatorbranden
 1. Bedrijfsnaam
  Geef uw bedrijfsnaam
 2. Naam(*)
  Vul uw naam in
 3. Adres
  Geef uw adres
 4. Postcode
  Geef uw postcode
 5. Woonplaats
  Geef uw woonplaats
 6. Telefoon
  Vul uw telefoonnummer in
 7. Email(*)
  Vul uw email adres in
 8. Opmerking(*)
  Vul AUB een bericht in
 9. (*)
  Ongeldige invoer