Trainingen

H2K organiseert een breed pakket praktijktrainingen om de kennis en vaardigheden van repressief brandweerpersoneel verder te ontwikkelen. Met reële en herkenbare incidentsituaties en scenario’s. De trainingen kunnen op locatie worden verzorgd, maar ook op oefencentra. H2K werkt bij de organisatie van trainingen samen met diverse oefencentra in Nederland, België en Frankrijk. Dankzij deze partnerschappen is het mogelijk uiteenlopende incidentscenario’s en specialistische hulpverleningstaken op elke gewenste schaal praktisch te trainen in een realistische omgeving.

Praktijkdag gedrag van IBC’s bij brand en lekkage

1-daagse IBC training

H2K en MARSH Risk Consulting hebben in samenwerking de praktijkdag IBC’s bij brand en lekkage ontwikkeld. Deze 1-daagse training is gericht op het laten zien en ervaren van incidenten met IBC’s. In het programma wordt een verband gelegd tussen theoretische kennis over IBC’s en veiligheidsrisico’s enerzijds en praktische consequenties anderzijds.

Het programma van deze training is ontstaan in aanvulling op onze 3-daagse training Integrated Fire Safety of IBCs & Intermodals. Die training is vooral gericht op theorie, bestuderen van casuïstiek en kleinschalige demonstraties en experimenten. Deze nieuwe praktijkdag IBC’s bij brand en lekkage biedt de mogelijkheid om realistische proeven en incidentscenario’s van dichtbij te aanschouwen.

Na een korte introductie over classificaties en aandachtspunten van IBC’s, is er in het programma vooral ruimte voor workshops. Hoe zien incidenten met IBC’s er in de praktijk uit? Komt het gedrag van een IBC bij brand of lekkage overeen met de theorie? Wat zijn de consequenties van een inzet? Worden de risico’s voldoende onderkend door betrokkenen?

De training is gericht op personen die vanuit hun functie te maken hebben met of verantwoordelijk zijn voor het identificeren van risico’s en beheersing en bestrijding van incidenten die bij de manipulatie en opslag van IBC’s kunnen ontstaan.

De 1-daagse training gaat risico’s en incidentscenario’s met IBC’s met ontvlambare en brandbare vloeistoffen. De volgende onderdelen zullen in het programma aan bod komen:

 

Theorie:

 • Kenmerken en classificaties van IBC’s
 • Risico’s en incidentscenario’s bij IBC’s met brandbare vloeistoffen
 • Bestrijding van incidenten met IBC’s

Praktijk:

 • Gedrag en verspreiding van vloeistoffen bij lekkages
 • Gedrag van IBC’s bij brand
 • Drukbrand en lekkage op hoogte
 • Consequenties van een inzet
 • Mogelijkheden en beperkingen van reppresief optreden bij brand of lekkage

Docenten

De docenten zijn Jochem van de Graaff van H2K en dr. Jeanne van Buren van MARSH Risk Consulting. Jochem van de Graaff heeft als docent/ consultant jarenlange ervaring met incidentbestrijding in (petro)chemische industrie. Jeanne van Buren is senior consultant en is al meer dan 3 decennia werkzaam als specialist op het gebied van industriële veiligheid.


Praktische informatie

De training wordt georganiseerd op het oefenterrein Kleefse Waard in Arnhem op 7 oktober 2021.

De training wordt in het Nederlands verzorgd.
Inschrijven kan via onderstaand formulier.

De kosten van de 1-daagse training bedragen € 495,00 p.p. ex. BTW.


Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze 1-daagse training?
Neem dan contact op met een van de medewerkers van H2K of schrijf u in via onderstaand formulier.


1-daagse training: Praktijkdag gedrag van IBC’s bij brand en lekkage
 1. Bedrijfsnaam
  Geef uw bedrijfsnaam
 2. Uw naam(*)
  Vul uw naam in
 3. Adres
  Geef uw adres
 4. Postcode
  Geef uw postcode
 5. Woonplaats
  Geef uw woonplaats
 6. E-Mail(*)
  Vul uw email adres in
 7. Telefoon
  Vul uw telefoonnummer in
 8. Opmerking / Vraag(*)
  Vul AUB een bericht in
 9. (*)
  Ongeldige invoer